Prima rețea de ateliere independente pentru vehicule comerciale din România!

Camioanele CNG si LNG de peste 7,5 tone, exceptate de la plata taxei de autostradă în Germania

Parlamentul Federal German a aprobat o rezoluție prin care camioanele de peste 7,5 tone pe gaz natural sunt exceptate de la plata taxelor de autostradă pe o perioadă inițială de doi ani, începand cu 1 ianuarie 2019.

Asta înseamnă că flotele alimentate cu gaz natural, comprimat (CNG) sau lichefiat (LNG) se vor bucura de aceleași beneficii ca și vehiculele electrice și vor trebui să plătească taxe doar pentru costurile legate de infrastructură și componente legate de zgomot.

Această scutire, alături de subventiile pentru achiziționarea de vehicule cu gaze naturale anunțate în iulie (12.000 euro pentru LNG și 8.000 euro pentru vehiculele CNG), sporesc în continuare beneficiile financiare ale acestor camioane pentru operatorii de logistică din Germania, cu economii de la 9,3 până la 18,7 cenți pe kilometru, în funcție de tonaj.

„La mai puțin de o lună de când Iveco a făcut istorie la IAA Hanovra 2018, cu standul său cu emisii zero, prin care a demonstrat capacitatea de a oferi o gamă completă de motoare electrice CNG si LNG, Parlamentul German a aprobat scutirea taxei de autostradă pentru camioanele CNG și LNG . Germania este punctul de intersecție al logisticii europene, astfel că aceste acțiuni decisive ale autorităților de aici vor accelera dramatic penetrarea propulsoarelor alternative pe gaz natural pe întreg continentul. Impactul va fi masiv“, a declarat Pierre Lahutte, președintele Iveco, producătorul cu cea mai vastă gamă de vehicule comerciale CNG și LNG.